Sydämellisellä järjellä Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta Suomea voi!

Työtä haettava kerran viikossa??!!

Äsken uutisoitiin Hallituksen uusi ruuvipenkki työttömille: työtä pitää hakea kerran viikossa tai karenssi iskee!

Asia ei koske itseäni, olen jo eläkkeellä, mutta nyt alkaa mennä tämä ihmisten kyykyttäminen aika lailla överiksi! Mikä himputin työnantajan korvike ja määräysten antaja hallitus ja sen ministerit luulevat olevansa yksityisille ihmisille?? Eiväthän he maksa palkkaakaan siitä hakemusten väsäämisestä. Sekin nimittäin käy kyllä jo työstä. Tai oikeammin orjatyöstä, koska siitä ei makseta, ei edes omia kustannuksiaan saa pois.

Ehdotankin, että nyt äkkiä esim. joku ammattiyhdistys pistää pystyyn avoimen työnhaku- nettisivuston niin, että jokainen työtön voi laittaa sinne avoimen työhakemuksen ja päivittää sen sitten tarpeen mukaan. TE-toimistolle, Kelalle ja työnantajille, jotka etsivät sivuilta tietoa sopivista työnhakijoista tai tsekkailevat, täyttyykö haku/viikko jonkun kohdalla, laitetaan tietysti käyttömaksu sivuille. Eli siis sivujen katselulle hinta. Sillä rahalla voidaan sitten rahoittaa vaikka työttömyyskorvauksia.

 

Ottakaa nyt ihmeessä joku koppi tästä ehdotuksesta, ennen kuin tämä maa muuttuu kokonaan diktatuurikisi! – Hölmölähän tämä on ollut jo pitkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinpä, eikös tuossa juuri yksi bloggaaja kaipaa lisää työperäisiä maahanmuuttajia oikein kiitosten kera. Että, vieraat tekee työt ja kotikutoiset työttömät voivat nauttia "kansalaispalkkaa" elämänsä loppuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paradoksi on siinä, että kun TE-toimiston perustehtävä on tai ainakin tulisi olla hakea töitä sinne ilmoittautuneille työttömille, niin nyt sitä kautta maksettava työttömyyskorvaus edellyttää jonkinlaista todistetta siitä, että töitä halutaan hakea. Eikös se todiste tule siitä, kun TE-toimisto tarjoaa työtä ja onko henkilö valmis sen vastaanottamaan ilman pätevää perustetta kieltäytyä?

Kun TE-toimistosta on tullut vastoin sen oikeaa tarkoitustaan pelkästään korvausten maksun byrokratian hoitaja, niin nyt työttömälle sälytetään ne velvollisuudet, jotka kuuluvat TE-toimistolle itselleen. Ei tämä hyvältä näytä. Jos et ole käynyt työssä, niin työttömyyskorvausta ei makseta. Tämän luulisi olevan vitsi.

Tiina Teittinen

Te-toimistollehan ei kuulu oikeastaan muuta kuin työvoimapoliittinen lausunto. Aktivointimallin mukaiset velvoitteet tarkistaa Kela maksua räätälöidessään. En usko että tätä työnjakoa on kovinkaan pitkälle ehditty miettiä toteutuksen näkökulmasta. Kuten ei muitakaan pikana läpi runtatun lain yksityiskohtaisia toimeenpanomahdollisuuksia. Ilman ennustajan lahjoja voisin todeta että kylläpä ihmetystä tulee riittämään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itse suosittelen kaikkia työttömiä laittamaan jokaisessta hakemuksesta sähköpostilla kopion myös Lindströmille, Sipilälle ja Orpolle, jotta voivat myös henkilökohtaisesti varmistua aktiivisuudesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voisiko ajatella, etä TE-toimisto velvoitettaisiin tarjoamaan yhtä työpaikkaa jokaista työttömän hakemaa työpaikkaa kohti yhden viikon sisällä? Jos niin ei tapahdu, niin karenssia tai sakkoprosenttia ei noudateta seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Näljailuahan tämä on, mutta risoo niin paljon, kun kalliilla rahalla ylläpidetään kaiken maailman TE-toimistoja, jotka eivät hoida ollenkaan varsinaista tehtäväänsä.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Koskahan saamme ohjeet, millainen on virallisesti hyväksytty hakemus ja mitä töitä voit hyväksytysti hakea. Veikkaan, että TE sitten jälkikäteen ilmoittaa kelpasiko.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilman moisia ohjeita TE- toimiston on pakko hyväksyä kaikki hakemukset, jolloin työttömän kannattaa kirjoittaa mahdollisimman yleinen standardihakemus ja sitten lähettää se yrityshakemiston aakkosellisen rekisterin pohjalta A:sta alkaen joka viikko tarpeellisen monelle firmalle.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Lainaus Aamulehdestä:

Mutta mitä aktiivinen työnhaku käytännössä tarkoittaisi? Kysyimme asiaa hallitusneuvos Tiina Korhoselta, joka on ollut mukana valmistelemassa lakiehdotusta työ- ja elinkeinoministeriössä.

Luonnoksen mukaan pitää hakea sellaisia työpaikkoja, joita voi saada. Entä jos hakee paikkaa, jonka kaikkia kriteerejä ei täytä?

–Haettujen paikkojen ei tietenkään tarvitse olla sellaisia, joissa täyttää kaikki hakuilmoituksessa ilmoitetut työnantajan toiveet. Tavoite on kannustaa hakemaan työtä mahdollisimman laajasti. Paikkojen pitää olla sellaisia, että henkilö täyttää muodolliset edellytykset. Esimerkiksi juristi ei voisi hakea lääkäriksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    « lähettää se yrityshakemiston aakkosellisen rekisterin pohjalta A:sta alkaen joka viikko tarpeellisen monelle firmalle.»

Ensi vuonna taitaa Suomessa olla aika paljon nimensä puolesta öljyalaan viittaavia yrityksiä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Ehdotankin, että nyt äkkiä esim. joku ammattiyhdistys pistää pystyyn avoimen työnhaku- nettisivuston niin, että jokainen työtön voi laittaa sinne avoimen työhakemuksen ja päivittää sen sitten tarpeen mukaan.»

Miksi ammattiyhdistysten pitäisi sellaista laittaa, kun MOL:llahan on tällä hetkellä CV-netti-palvelu, johon työttömien työnhakijoiden pitäisi laittaa CV:nsä.

Sinällään monien työnantajien kohdalla on ongelmana, että haluavat mitä eriskummallisimpia rekisteröitymisiä heidän omiin hakujärjestelmiinsä ja CV:n syöttämistä sinnekin. Sellaisessa menee helposti koko päivä.

Käyttäjän titta kuva
Kristina Ljungqvist

Tässähän onkin ideana se, että omalla CV:llä ja sen yhteydessä olevalla hakemuksella voi hakea kaikkia paikkoja= työnantaja tekee hommia etsiessään sopivaa työntekijää, eikä päinvastoin.Siis tynhakija hakee töitä joka päivä..jos ei saa, se on kiinni työnantajasta, joka ei tarjoa työtä.

Toimituksen poiminnat