Sydämellisellä järjellä Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta Suomea voi!

Onko erilaisuuden ja erilaisten mielipiteiden kunnioittamista sittenkään opittu?

Presidenttien uudenvuodenpuheet ovat yleisesti ottaen aina kiinnostavia. Nyt, kun eletään taas vaaleja edeltävää aikaa, kahlasin minäkin puheen läpi sanasta sanaan.

Niinistö loi hyvän kuvan 100n vuoden historiamme keskeisistä asioista ja puhui myös vaikeista ajoista, 1917 ja 1918 vuosien tapahtumista todeten niiden vastakkaisuuden ja sen miten kesti kauan, ennen kuin luottamus kansanvaltaan kasvoi. Hän sanoi mm. ”Oppi näistä vaiheista meille on selkeä: on erilaisuutta, ihmisillä on toisistaan poikkeavia taustoja, vakaumuksia ja tavoitteita, on oikeus olla eri mieltä. Ja sitä on osattava kunnioittaa, vaikka kuinka itse toisin ajattelisi.”

Tässä kohdassa mieleeni tuli ihan väkisin tilanne viime kesästä, Perussuomalaisten hajoamisesta… en ole asiassa minkään vertaa osallinen ja käsitykseni tapahtumien kulusta perustuu täysin median ja mielipidekirjoitusten varaan. Kysynkin nyt, ovatko kuitenkaan poliitikotkaan oppineet tätä Niinistön peräämää erilaisuudesta oppimista ja sen kunnioittamista? Ottamatta mitenkään kantaa kesän puoluekokouksessa valittuun uuteen puheenjohtajaan ja hänen persoonaansa, on mielestäni enemmän kuin outoa, että jotkut muiden puolueiden ministerit kieltäytyivät työskentelemästä vaaleissa valitun, hallituspuolueen uuden puheenjohtajan kanssa! Hyväksyisin asiantilan mukisematta, jos he olisivat edes yrittäneet yhteistyötä, mutta että noin vaan kieltäydytään yhteistyöstä… millainen demokratia tässä maassa oikein on? Minusta se on harvainvaltaa, jolla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa. Ja se, että perussuomalaiset ministerit kuitenkin jatkoivat hallituksessa vippaskonstilla, on todellista jäsenten mielipiteellä lattian pyyhkimistä, joka on vienyt tavallisten ihmisten uskon koko politiikkaan ties miten pitkäksi aikaa. Näen tällaisen käyttäytymisen hipovan myös yhdistyslaissa kiellettyä, toisen yhdistyksen asioihin puuttumista ja pakottamista… siinähän sivulliset pistivät perussuomalaiset ministerit puun ja kuoren väliin aseenaan hallituksen kaatuminen ja ennenaikaiset vaalit. Jotenkin alkaa tuntua, että näiden muiden puolueiden tavoitteena olikin vain perussuomalaisten hajottaminen ja vahvaksi kasvaneen kilpailijan nujertaminen!

Aika tavalla ollaan metsässä, jos ”yhdessä” ymmärretään niin, että liittoudutaan ja yhdessä eliminoidaan joku/jotkut.

Epäilen, ettei viime vuoden tunnus ”Yhdessä” tarkoittanut tällaista yhdessä toimimista. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Juuri näin. Tarkkanäköista havainnointia tästä ajasta. Poikkeaa valtavirrasta.

Juha Hämäläinen

Niin eihän tuossa persu-jupakassa ollut muusta kyse kuin hallituksen halusta hajottaa puolue, joka ei riittävästi taipunut puoltamaan hallituksen toimia. Halla-aholta haluttiin viedä pois mahdollisuus vaikuttaa.

Asia hoidettiin niin, että Timo Soini ja kumppaninsa saivat irtautumisen motivaatioksi lupauksen hyvistä tehtävistä ja tulevista eläkepaikoista. Tulevat siniset saivat pitää tehtävänsä ja Halla-aho, jolla on terveet ajatukset maailmasta, jätettiin painimaan Hakkaraisen alkoholismin kanssa.

On kyse vakavasta korruptiosta. Tällä tavoin on tuoreeltaan moni päänsä seinään ajanut poliitikko pelastettu ties mihinkä virkaan. Stubb, josta oli tullut rasite Kokoomukselle, heitettiin Euroopan kehityspankin johtajaksi, mies joka ei osaa edes prosenttilaskua ja sai yo-kirjoituksissa matikasta approbaturin. Sama vesseli ehti myös toimimaan valtiovarainministerinä.

Kataisen pelastaminen kapinalta oli loistava esimerkki korruptoituneesta eliitistä. Miehestä, jolla ei oikeasti mitään kokemusta uusista tehtävistään tai mistään sen laajuisesta, on nyt jopa uumoiltu uutta J-L Junckeria. Juncker sentään oli kokenut finanssimies, joka on toistuvasti estänyt tehokkaat toimet EUn veronkierron pienentämiseksi. Hän loi kotimaansa Luxemburgin EUn vauraimmaksi veroparatiisiksi. Junckerin mielestä Katalonia ei olisi elinkelpoinen valtiona pienen kokonsa takia. Kataloniassa 9 miljoonaa asukasta, Luxemburgissa 0,5 miljoonaa. Katainen voisi pärjätä Siilinjärven Osuuspankin valvojana.

Stubbin tavoin oli Vapaavuori komennuksella jäähtymässä, kansanedustajat ja ministerit siirtyneet yritysten johtoon saamaan palkkion vaikkapa soten työstämisestä uuden työnantajansa eduksi. Aikanaan työväen asioiden ajaja Suvi-Anne Siimes hyppäsi vastapuolen hillotolpalle työnantajaliittoon. Ja kohta lähtee Timo Soini eläkevirkaan. Ehkä suurlähettilääksi tai johonkin rentoon hommaan.

Esko Aho aikanaan pelastettiin kotimaiseen kehitysrahastoon pomoksi ja sitten Nokialle sotkemaan asioita, lopuksi joku sai hänet muutamaksi kuukaudeksi Harvardiin opettamaan ilmeisesti sitä kuinka pankit pelastetaan verovaroilla, kun lama vaivaa. Työttömät ja velalliset saivat täyden rangaistuksen. Pelastettuja pankkeja ei edes otettu valtion haltuun kuten Islannissa.

Esimerkkejä poliitikoiden korruptiosta riittää. Eihän näitä ihmisiä oikeasti kiinnosta reilu ja avoin demokraattinen yhteistyö. Heidän tekonsa puhuvat muusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" [Esko Aho] ,,,muutamaksi kuukaudeksi Harvardiin opettamaan ilmeisesti sitä kuinka pankit pelastetaan verovaroilla
.."

Aho oli Harvardissa lähinnä vaihto-oppilaana, Fellow-tittelillä. Siitä ei makseta palkkaa, mutta pieni työhuone kuitenkin ja kirjaston käyttöoikeus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"jos he olisivat edes yrittäneet yhteistyötä, mutta että noin vaan kieltäydytään yhteistyöstä…"

Tämä väärämielisten eristäminen on ollut yleistä EU:ssa, koko Itävalta oli eristetty Jörg Haiderin aikaan ja nyt Itävallalle suunnitellaan samanlaisia eristystoimia kun väärämieliset tulivat siellä taas valtaan.

Toimituksen poiminnat