Sydämellisellä järjellä Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta Suomea voi!

Suutarin lapsella ei ole kenkiä

Vanhana soneralaisena seurailen telealan kehittymistä vähän niin kuin tottumuksesta. Nyt alkaa mitta täyttyä. Ihan äskettäin uutisoitiin romingmaksujen poistumisesta EU:n alueella. Kuluttajan kannalta se on tietysti ok. mutta jos operaattoreilla on varaa panostaa jatkuvasti kansainvälisiin asioihin, ihmettelen, miksi ei kotimaan liikenteeseen satsata? Asumme Talmassa, n. 30 km Helsingin keskustasta ja tilanne älyluurin kanssa alkaa olla mahdoton. Kuuluvuutta on tai sitten ei. 4g verkkoa ei yleensä näy kuin max 1 tolppa. Puhelut katkeilevat , tai yhteyttä ei saada ollenkaan. Siis ihan tavalliset puhelutkaan ei onnistu. Mistään muusta datankäytöstä ei voi edes unelmoida puhelimella! Olen valittanut asiasta Soneralle ainakin 5 vuotta ja tilanne on aina vaan huonontunut.  Viimeksi, kun soitin Soneralle asiasta, minulle todettiin, että lähin tukiasema on n.4-5 kilometrin päässä, ei voi mitään. Kehottivat vaihtamaan operaattoria!!!

On se nyt huippu, että operaattorin vaihtamista edes ehdotetaan. Kyllä on taso Soneralla laskenut alle kaiken arvostelun.

Aloin sitten tutkia netistä näitä kuuluvuusasioita ja totesin, että tällä alueella ei ole kuuluvuutta ilmoitettu ainoallakaan operaattorilla! Maksu kyllä osataan ottaa, mutta  puhelimen käyttö on satunnaista herkkua ja asioiden hoitaminen alkaa olla työtä ja tuskaa, kun tulevat puhelut ohjautuvat suoraan vastaajaan ja lähtevät puhelut onnistuvat, tai eivät onnistu. Ja jos onnistuu, niin katkeavat kesken kaiken. Ystävien kanssa yhteydenpito häiriintyy ja lopulta kukaan ei enää soita kuin pakkotilanteessa, kun luurista kuuluu vaan pulputusta tai sitten saa jutella vastaajan kanssa! Asioiden hoidossa tilanne on suorastaan kamala! Jokainen tietää, miten vaikea on saada esim. sairaalan /terveyskeskuksen lääkärille soittoaikaa ja kun sen sitten saa, lääkäri voikin jättää  vain viestin. Eikä hänelle yleensä voi sottaa edes takaisin päin! Sama koskee nykyään pankkiasioita. Neuvotteluaikoja on tilattava erikseen pieniinkin asioihin. Toissa päivänä viimeksi kävi niin, että olin sopinut neuvottelusta puhelimitse pankin kanssa, mutta virkailijapa pääsi vain vastaajaan. Kyllä siinä adrenaliini kohoaa!

Mikä neuvoksi? Mikä operaattori pystyy hoitamaan asian niin, että täällä kehä kolmosen väärällä puolellakin voisi hyödyntää kallista luuriaan edes tavallisten asioiden hoitamiseen? Alan olla jo valmis vaihtamaan operaattoria, jos jostain löytyy apu tähän ongelmaan. - Vai pitääkö tässä vielä opetella savumerkkienkin käyttö?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kyllä tuossa melkein ainoa vaihtoehto on vaihtaa itse luurin asetuksista 2G-verkko käyttöön kun soittaa. Älyluurit eivät oikein tahdo vaihtaa siihen itse, oisko sitten koska koska data tippuu pois.

3G- ja 4G-verkoissa ei vaan poweri riitä + huonompi läpäisy. Tässäkin ihan kaupunkialueella sisällä ikkunan vieressä jotenkin kuuluu, mutta kauempana kyllä katkeaa. 2G-verkossa ei mitään ongelmaa.

Myös nykypuhelinten olemattoman pienissä antenneissa on suuria eroja.

Käyttäjän titta kuva
Kristina Ljungqvist

Tein tuon vaihdon eilen illalla, kun lopulta löysin puhelimesta ko. asetuksen. Muistin, etteä edellisessä Nokian luurissa olin tehnyt sen saman ja se jonkin verran auttoi. Omituista, ettei Sonera muistuttanut asiasta valittaessani kuulumattomuudesta :(

Toimituksen poiminnat