Sydämellisellä järjellä Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta Suomea voi!

Ihmisoikeuspäivä

  • Ihmisoikeuspäivä

Heti aamullaTV:ssä toitotettiin, että tänään vietetään ihmisoikeuksien päivää. Mitä se käytännössä merkitsee? Jokaiselle ihmisoikeus varmasti viestii siitä, että jokainen ihminen on arvokas. Tai niin pitäisi olla. Tietysti  maissa, joissa naisella ei ole mitään arvoa ja häntä pahoinpidellään, raiskataan jne.  ei oikein voi puhua ihmisoikeuksista… ainakaan me emme puhuisi.  Usein ajattelemme, että koko asia ei oikeastaan koske pohjoisia sivistysvaltioita ollenkaan. Mutta jos vaivautuu arvioimaan asiaa vähän syvemmin, olen kyllä hyvin huolissani Suomi nimisen valtionkin ihmisoikeuksista…

Onko Sinun mielestäsi ihmisoikeudet kohdillaan suomalaisella, joka ei saa asuntoa, vaikka ulkona paukkuisi kolmenkymmenen asteen pakkanen? – Ei ole, jos asiaa tarkastellaan perustuslain näkökulmasta.

Onko ihmisoikeudet kohdillaan ylivelkaantuneella, joka ei saa kotivakuutusta, tai autoon kaskoa, että pystyisi jotenkin vaihtamaan auton, kun sitä työssään tarvitsee?- Valtiovallan ( ja ulosottomiehen tai perintätoimiston) näkemyksen mukaan ylivelkaantuneella ei ole mitään oikeuksia normaalin, ympärillä olevaan elämäntapaan. Vaikka hän pyrkisi pysyttelemään työssä ja makselemaan velkojaan.

Onko ihmisoikeudet kohdillaan, jos on ylivelkaantunut ja on menettänyt jo kotinsa, mutta perintätoimisto  ja ulosotto perivät ja perivät sen suuremmin selittelemättä mitä perivät? -Ja velka ei edes lyhene! Ainoa hyöty on, että ulosottomies ja perintätoimisto kuittaavat hyvän tilin!

Onko ihmisoikeudet kohdillaan, kun ihmiset perintätoimilla ajetaan itsemurhiin, kun kaikki elämisen mahdollisuudet viedään? - Esim. 90-luvun laman yrittäjät ja myös joukko yksityisiä laman ja työttömyyden uhreja.

Onko ihmisoikeudet kohdillaan, kun on koko ikänsä tehnyt työtä ja maksanut palkastaan veroa yhteiskunnalle, mutta ei pysty eläkkeellään maksamaan asumistaan, ruokaansa eikä edes lääkkeitään? (Ja Kelan korvauksia vaan pienennetään ja pienennetään. Harva ihminen on itse sairauttaan aiheuttanut;  ne, jotka ovat velaksi ostaneet oman asunnon, eivät saa asumistukea, eivätkä toimeentulotukea! Kait ne päättäjät laskevat, että leipäjonot riittää ratkaisuksi!)

Onko ihmisoikeudet kohdillaan vanhuksella, joka jätetään ilman hoitoa tai vaiennetaan lääkkeillä hiljaiseksi hoitokodissa?

Onko ihmisoikeudet kohdillaan nuorella, joka ei saa työtä, ei pääse opiskelemaan eikä edes itsenäistymään näistä syistä?

Onko ihmisoikeudet kohdillaan, jos eläkeläiset joutuvat elättämään aikuisia lapsiaan tai lapsenlapsiaan, kun nämä ovat työttöminä, tai ylivelkaantuneita tms. - ja näin vähitellen velkaantuvat itse!

Mihin on kadonnut suomalaisten oikeus sanoa oma mielipiteensä ja puolustaa sitä? Eihän täällä ole oikeutta olla eri mieltä, kuin eliitti!  - Voi tätä alennustilaa, jossa ryvemme!

Tätä listausta voidaan jatkaa vaikka miten paljon. Ongelma on, että meillä päättäjät tietävät hyvin nämä epäkohdat, mutta eivät halua niihin puuttua. En muista aikaa, jolloin ei olisi puhuttu asunnottomien asioiden hoitamisen tärkeydestä. Teot vaan puuttuvat!

Pitkäaikaistyöttömistäkin on puhuttu pitkään, mutta mitään viisastenkiveä ei ole löytynyt! Päinvastoin, heidän tilannettaan ollaan kurjistamassa entisestään valtiovallan päätöksillä.

Kyllä otti aivoon tänään, kun katselin ykkösaamua ja siinä pääministerin haastattelua. Miten voi olla ihmisellä otsaa sanoa, että hän katsoo kokonaisuutta ja haluaa yhteiskunnan eriarvoisuuden kapenevan?! Kun kaikki tähänastiset päätökset ovat vain kurittaneet tavallisia ihmisiä ja vaikutukset maan köyhimpiin ihmisiin ovat olleet lähinnä lamaannuttavia!

Pääministeri kun katsoo kokonaisuuksia, niin suosittelisin paneutumista suomalaisten ihmisten, tavallisten  ja kunnollisten ihmisten elämään . Ja arvioimaan, miten he tästä tilanteesta hengissä selviävät!  -Vai onko kokonaisuuden sisällä harkittu, hiljainen eutanasia jossa ihmiset saavat kaikessa rauhassa kitua sairauksineen ja ongelmineen, jossa osa  ihmisistä ei kestä, vaan päätyy muuttamaan ”muualle” oman käden kautta?

Eipä kannata puhua ihmisoikeuksista saati sitten viettää oikein ihmisoikeuksien päivää, kun ei nähdä metsää puilta ja mennään aina vaan merta edemmäs kalaan  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat