Sydämellisellä järjellä Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta Suomea voi!

Mitä virkaa on uutisella, joka kertoo vain murto-osan asiasta!

  • Mitä virkaa on uutisella, joka kertoo vain murto-osan asiasta!

Median nykyinen tapa julkaista uutisia on joko laiskuutta tai törkeää ihmisten manipulointia oman, taustajoukkojen tai vallanpitäjien mielipiteiden ja aatemaailman levittämiseksi yhteiskunnassa täysin piittaamatta taustoista. Julkaisevat muka uutisia! Mielestäni ne ovat osa-uutisia.

 

 

Tuo perjantainen  ammuskelu Vihdissä on oikein tyyppiesimerkki uutisoinnista, joka ei ole uutinen vaan uutisen osa. Kaikella kunnioituksella poliiseja ja heidän työtään kohtaan, jota itse arvostan, olen  kiukkuinen siitä, että kaikissa medioissa revitään otsikoita poliisin kuolemasta ja toisen haavoittumisesta ja otetaan osaa, mutta en ole huomannut ainoatakaan osanottoviestiä ampujan perheelle.  Varmasti silläkin puolella on surevia ihmisiä ja omaisia. Osanottoni myös heille!

Minua kiukuttaa myös, ettei taustoista ole julkaistu kuin hajanaisia kommentteja talousvaikeuksista. – Kuitenkin aika moni ihminen tietää, että taustalla on velkojen perimisessä tapahtuneet rikkomukset ja mielivaltaisuudet. Päättäjätkin kirjoittelevat vain osanottoviestejä uhrien omaisille. Minun mielestäni heidän,  jos kenen, pitäisi paneutua taustoihin ja korjata selvät lain epäkohdat ja kohtuuttomat perintäkäytännöt. Vain sillä voidaan välttyä tällaisilta epätoivoisilta tapahtumilta jatkossa. Se vasta olisi  oikeaa kunnioitusta ja osanottoa: tehdä velallisten ihmisten elämä perinnästä huolimatta ihmisarvoiseksi ja inhimilliseksi. Nykyisellä menolla päättäjät osallistuvat välinpitämättömyydellään suomalaisen yhteiskunnan alasajoon, kun enemmän ja enemmän velallisia ahdistetaan niin nurkkaan, että lopulta jotain naksahtaa. Presidentti Niinistö on lakimies, jolle asian selvittämien tai työryhmän asettaminen selvitystyöhön on vain tahdon kysymys. Miksi sitä ei tehdä? Asiasta, siis tästä perintäsysteemimme kohtuuttomuudesta, on puhuttu jo 90-luvulta saakka. Olisi jo tekojen aika! – Ei ole ihme, että EU stakin tulee sapiskaa meidän ihmisarvoihin suhtautumisestamme.

Olen kirjoittanut tästä aiheesta aikaisemminkin ja haluan painottaa, että itselläni ei ole tällaisia ongelmia, mutta jos yhtään malttaa kuunnella ihmisiä, jotka ovat talousvaikeuksissa ja perinnässä , nämä ongelmat kyllä ovat selviä ja näkyvät heidän arjessaan. Asiasta on puhuttu jo 90-luvulta asti, mutta mitään ei ole sen eteen tehty! Päättäjien tehtävänä on pitää itsensä suomalsien yhteiskunnan arjessa kartalla. jos yhtään on tehnyt tehtäväviään, tästä asiasta on ollut pakko kullla jo jotain! 25v vuotta on pitkä aika! - Olen todella huolissani näistä nurkkaan ajetuista ihmisistä ja tilanteen vaikutuksesta koko yhteiskuntaamme monilla eri sektoreilla.

Pyydänkin, melkein jo rukoilen,  päättäjiä: ainakin presidentti Niinistöä, maan isänä , ja oikeusministeri Lindströmiä, oikeuslaitoksemme päänä, ottamaan tämän vakavan asian ”omakseen” niin, että perintälait ja        - käytännöt saatetaan inhimillisesti katsoen ihmisarvoisen elämisen mahdollistaviksi.  Viipymättä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Reijo Jokela

"Pyydänkin, melkein jo rukoilen, päättäjiä: ainakin presidentti Niinistöä, maan isänä".

Kannattaisi nyt ensin perehtyä suomalaisten velallisten myymistä norjalaiselle perintäyritykselle pilkkahinnalla.

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Tämä asia kuuluu nykyisen perustuslain mukaan yksinomaan valtioneuvoston mandaatille. Asia sinänsä on hyvin tärkeä. Olen myös samaa mieltä Teidän kanssanne siitä, että vaikka ihmisten yksityisasioiden käsittelyä tiedotusvälineissä tulisi yleisesti välttää, niin tässä tapauksessa ne lehdet, jotka ovat kertoneet asian taustoista ovat tehneet suuren palveluksen asian ymmärtämiselle. Krp:n Elfengren on kiiruhtanut antamaan lausunnon, että teon motiivista ei ole mitään tietoa. Luulee raukka ilmeisesti, että poliisin ampujalle kohdistettu myötätunto on sama asia kuin poliisin ampumisen hyväsyminen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061921758933_u...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061821753912_u...

Miksi tämä piti tietää? Lisääkö tämä jotenkin turvallisuudentunnetta? Harvinaistahan se joka tapauksessa on, että katkeroituneella tärähtäneellä on sarjatuliase.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Jospa se ei ole media joka on laiska, vaan median lukija, joka ei jaksa pitkiä ja yksityiskohtaisia uutisia lukea?

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Uutiset voisivat tosiaan olla laajempia katsauksia ylipäätään, mutta verkosta lötyy kyllä usein lisätietoa myös.

Tämän ampumistapauksen kohdalla en kuitenkaan kaipaa sen enempää taustatietoa kuin nyt on esillä ollut. Tietoa ampujan motiiveista ja käytöksestä on tullut, joten hänen toimintatapansa tässä tilanteessa voi sen vuoksi riittävästi käsittää.

Julkista ymmärryksen jakamista ampujan motiiveja kohtaan ei kannata jakaa olipa hän mielenterveysongelmainen, velkainen tai väärinkohdeltu, sillä toiseen ihmiseen kohdistuva väkivalta on aina ehdottomasti tuomittava. Julkiset ymmärtämiset voivat lisätä muiden ongelmaisten tunnetta omasta oikeudestaan toimia samoin.

Tunnen kuitenkin myötätuntoa myös ampujan perhettä kohtaan, sillä ei varmasti ole heidän kannaltaan paras ratkaisu se, että perheen ongelmat, ennen kaikkea miehen aggressiivisen käytöksen aiheuttamat, päättyvät tällaiseen lopputulokseen. Eikö kukaan tosiaan voinut auttaa perhettä ajoissa? Ehkä kukaan ei uskaltanut puuttua heidän elämäänsä miehen käytöksen takia?

Toimituksen poiminnat